2022-08-09
明月正偷窥,这对璧人,何用太心急,一晚露底蕴?我唔系后生,亦唔系老派人,爱情观未必可以与时并进,人愈大就好似愈唔识沟女,可能我真系老了,如果你叫我开口,我就净系识问…今晚槟榔敍一敍,你有无兴趣呀?👇📌槟榔岛敍 · 晚市二人套餐 - $338(闲日)▪️ 前 菜 沙 律 - ▪️ 小 食 拼 盘 - ▫️ 2人set先黎个「前菜沙律」开开胃先啦,沙律菜够清新爽口,为之后呢个「小食拼盘」做好准备。拼盘包括「马拉盏鱿鱼圈」、「马拉盏一口虾多士」、「马来沙嗲鸡髀肉串」,鱿鱼圈烟韧有咬口,够哂弹性;虾多士即叫即炸,脆口得黎又唔会太油腻;而鸡髀肉串面头洒满花生粒,口感份外丰富,鸡肉肉质软腍嫩滑,够哂惹味。▪️ 马 来 甘 香 海 鲜 天 使 面 - (+28)▪️ 芝 味 咖 哩 海 鲜 焗 饭 - ▫️ 而主食方面亦唔惹少,事关呢个「马来甘香海鲜天使面」,一次过食匀哂多种海鲜,包括蚬肉、青口、大虾,加埋餐厅自家制酱汁,更加有风味;而「芝味咖哩海鲜焗饭」,咖哩整得浓香之余,加左芝士又唔会太咸,饭粒够干身,加上酱汁,软硬适中,唔错。▪️ 自 家 制 班 兰 咖 央 多 士 - ▫️ 不得不嗌埋呢个「自家制班兰咖
可能我真系老了,如果你叫我开口,我就净系识问…
今晚槟榔敍一敍,你有无兴趣呀?👇
📌槟榔岛敍 · 晚市二人套餐 - $338(闲日)
▪️ 前 菜 沙 律 -
▪️ 小 食 拼 盘 -
为之后呢个「小食拼盘」做好准备。拼盘包括「马拉盏鱿鱼圈」、
够哂弹性;虾多士即叫即炸,脆口得黎又唔会太油腻;
而鸡髀肉串面头洒满花生粒,口感份外丰富,
鸡肉肉质软腍嫩滑,够哂惹味。
▪️ 马 来 甘 香 海 鲜 天 使 面 - (+28)
▪️ 芝 味 咖 哩 海 鲜 焗 饭 -
▫️ 而主食方面亦唔惹少,事关呢个「马来甘香海鲜天使面」,
更加有风味;而「芝味咖哩海鲜焗饭」,咖哩整得浓香之余,
加左芝士又唔会太咸,饭粒够干身,加上酱汁,软硬适中,唔错。
▪️ 自 家 制 班 兰 咖 央 多 士 -
▫️ 不得不嗌埋呢个「自家制班兰咖央多士」,多士够薄脆,
中间既咖央酱香甜,夹杂一大块厚身牛油,一食落果种顺滑
感真系好治愈,相当好食呀!
▪️ 桔 仔 梳 打 -
▪️ Tiger生 啤 - (+$28)
▫️ 一个set包左两杯野饮,入口酸酸甜甜,又够清爽,解辣减腻一流;
当然炎炎夏日点少得「Tiger生啤」整返枝生啤啤啤佢呢!