🐻等咗三年⋯终于可以除罩扫街喇😂讲到香港地扫街,第一时间谂起大名鼎鼎嘅📍葵广😆云云食店之中,我哋拣咗呢间「绊 ½ Seeet」,因为听闲佢哋嘅调鱼烧超级正,造型十分可爱,一于试试佢!炙烧奶黄酥皮鲷鱼烧🍮🐟呢个鲷鱼烧个造型模仿日本鲷鱼烧,起初以为系平时食开果种,只系有多种口味选择,点知咁鬼马,原来佢系牛角酥嚟😂第一个试奶黄口味,好好食呀!店员会用火枪系表层烧一烧,奶黄上面仲加多一层焦糖系面,而馅料竟然系蛋黄😯食落多重口感,以为系甜点,又系咸点,好过瘾!提拉米苏酥皮鲷鱼烧🍨🐟而提拉米苏味就真系甜点嚟喇,表层厚厚嘅酱真系好似Tiramisu😍甜甜哋好滑溜,同牛角酥好夹!表层晒有可可粉,有朱古力嘅苦味,中和番整体甜度。虽然呢两个口味睇落都几heavy,不过胜在佢都唔算好大件,两个味两份分,都唔算太邪恶挂😛🐻评分:🐻🐻🐻🐻🐻5/5

炙烧奶黄酥皮鲷鱼烧🍮🐟

提拉米苏酥皮鲷鱼烧🍨🐟