我有想像过当政府实施每间餐厅限制只可以每四人一枱,每张枱距离只有1.5米。如果我系餐厅老板,面对疫情生意大减已经好头痕既时侯,再迎接一浪接一浪既冲击,我相信我心灵上绝对唔会好轻松。可能系呢个咁恶劣既环境底下,你会选择留系屋企,足不出户,减少感染肺炎既机率,起码减低医护目前所承受既压力。而我,就坚持放工后一定要去餐厅帮衬,就算唔坐低,都希望可以嗌个外卖,帮补下佢地,或者系我可以做既小小力量。👇📌锅烧牛肉香葱海苔烧汁饭 - $55👉一条麻甩佬,食得唔算多,嗌左一碗饭同埋一个小食。呢个锅烧牛肉岩哂我呢d食肉兽,叫我唔食肉?仲辛苦过乜呀,肥牛烧得够香,味道够浓,配埋海苔味道做得几香口,而烧汁将成件事变得更加惹味,拎黎捞饭简直系罪恶感满分,如果有得免费添饭我谂坐底都三碗呀,呢个价钱认真食得过!📌麻辣白菜猪肉饺 - $25👉一碗饭又点够我饱呀,起码都嗌返碟饺子啦,呢个份量就岩岩好啦。话哂我都系半个饺子控,最爱就系白菜猪肉饺。而呢到既饺子厚薄适中,馅料又落足,食落味道清甜得黎,带少少后劲麻辣,食到爽口既白菜之余,又有少少猪肉香,唔错。

📌锅烧牛肉香葱海苔烧汁饭 - $55
👉一条麻甩佬,食得唔算多,嗌左一碗饭同埋一个小食。
呢个锅烧牛肉岩哂我呢d食肉兽,叫我唔食肉?仲辛苦过乜呀,
肥牛烧得够香,味道够浓,配埋海苔味道做得几香口,

而烧汁将成件事变得更加惹味,拎黎捞饭简直系罪恶感满分,
如果有得免费添饭我谂坐底都三碗呀,呢个价钱认真食得过!

📌麻辣白菜猪肉饺 - $25

带少少后劲麻辣,食到爽口既白菜之余,又有少少猪肉香,唔错。
2020-03-30
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 麻辣白菜猪肉饺
  • 锅烧牛肉香葱海苔烧汁饭