2020-02-12
「听妈妈的话,别让她受伤。」自小就明白做人父母甚艰难,所以长大后就希望可以系佢地在生之时回馈一下。我知道有一间经典既鸡蛋仔店铺由一间籍籍无名既小店,做到而家业务扩展到超过十几间分店既「妈咪鸡蛋仔」。佢地系将首间将馅料放入鸡蛋仔里面,突破传统界限,制作用心又够创意,唔怪得之就算无食过呢个品牌,都一定会听过个大名!👇📌秋冬期间限定 -▪ 紫薯蕃薯鸡蛋仔 - $32▫ 新鲜滚热辣即叫即整,尤其是呢几日天气特别冻,暖笠笠真系岩哂。呢个秋冬限定既紫薯蕃薯风味,食落唔会有果种死甜。而蕃薯份量落足料,将紫薯蓉混合蛋浆,完佺唔会有饱饱滞滞既感觉,真系必食推介。📌经典鸡蛋仔 -▪ 粒粒朱古力 - $25▫ 又点可能唔试埋佢地经典既粒粒朱古力口味呢?每一粒鸡蛋仔都做到充满绵密既口感,中心涨卜卜之余,入口脆身弹牙。配搭浓浓既朱古力系里面,真系抵你连续三年拎到「米芝莲街头小食」推荐,实至名归!▪ 冻鲜榨柠檬茶 - $20▪ 冻鲜榨柠檬水 - $20▫ 一杯经典既冻柠茶同冻柠水,柠味充足,饮落啖啖甘香清爽。食完鸡蛋仔拎黎减下腻,的确唔错。
📌秋冬期间限定 -
▪ 紫薯蕃薯鸡蛋仔 - $32