2022-01-14
衬最后可以饭聚🍚既机会,小篇梗系即刻叫埋班朋友一齐打边炉啦。😭讲到打边炉,坊间咁多选择花多眼乱,究竟拣边间好?不如试下呢间走台湾风味既火锅店啦!一入去铺头就有种好挂住台湾感觉啦!!!!!✈️✈️✈️🍽 火锅撚🔥🍲 蜂巢豆腐白汤锅($129)白锅系店内推介之一👍🏻汤底除了用左猪骨同鸡熬制而成,仲加左好多名贵药材落去煲,汤底既颜色呈乳白色,饮落仲带淡淡既人参味,真系养身之选。仲有埋蜂巢豆腐,口感软绵绵吸哂D汤汁冇得顶!重要既系就算补回既汤都不是普通水,而系同样白锅汤底! 诚意可加!😋😋💡小知识:好多时候大家只会觉得「打边炉」有几唔好,但其实有好多好处大家都忽略左,例如大家一班人一齐围埋打边炉,除左可以营造欢乐的气氛,仲可以增加人与人之间既沟通阿!👭👫👬🥩 极品安格斯肥牛(小)($168)肥牛脂肪纹理平均而且油花分布得好好,只需十秒就已经可以夹起,食落除左嫩滑多汁,牛味仲好浓阿! 仲谂?快D叫黎试下啦!😋🥩 火锅撚御用手切肥牛(小)($239)卖相望落唔似手切牛,当然油花都分布好好,食落虽然有牛味唔算好特别,相比起略嫌逊色于安格斯肥牛。🙈🍖 极品黑豚肉($109)黑豚肉质地肥瘦适中,肉味又浓又够软
🍽 火锅撚🔥
🍲 蜂巢豆腐白汤锅($129)
🥩 极品安格斯肥牛(小)($168)
🥩 火锅撚御用手切肥牛(小)($239)
🍖 极品黑豚肉($109)
黑豚肉质地肥瘦适中,肉味又浓又够软腍,滚几十秒就可以食啦!😉
🍥 瑶柱干贝滑拼黑松露墨鱼滑($58+ $45)
两种滑都各有千秋,手打墨鱼滑够哂弹牙,入面仲食到有一粒粒墨鱼,而且仲带阵阵黑松露味。而干贝滑就系另一种享受,干贝混合埋墨鱼滑,有咬口之余带咸鲜味!🍢
🍤 香蒜粒炸鱼皮($54)
鱼皮带浓浓既蒜香味,新鲜炸起带点酥脆,如果想试另一口味既话,只系需要放落汤底剥几秒就会有神奇既事发生啦!🤨
🍹 腐竹鸡蛋沙冰
食到饱饱既时候当然要食返个甜品先够满足啦,「腐竹糖水」沙冰够哂特别,无论味道同设计上都抵赞!🥶
推介指数:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
喂食指数: 🤤🤤🤤🤤🤤
Encore指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽 火锅撚 @hotpot_land
🏡 旺角染布房街6号1楼
#feed_your_friend #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #hongkong #相机食先 #良心小店