2022-12-03
呢几日忽然跌到落10几度🥶 天寒地冻…反而想食个雪糕爽下😋 呢间意式雪糕店你又食过未?🍦Oreo ❎ Manago ($75)经典既云尼嗱雪糕口味再加上香浓脆脆既oreo曲奇碎,脆脆饼既口感令到云尼嗱雪糕层次丰富,真系邪恶爆灯阿😈 相反芒果口味就比其他清新,清甜可口既芒果味完全唔会酸,而且感觉上有少少似雪葩咁,够顺滑食落好舒服阿,完全系大人细路都岩食既口味阿👨👩👧🍦Salted Caramel ❎ Tiramisu ($75)意大利雪糕口感细腻顺滑,入口先带出香甜既焦糖味,仲会有淡淡既海盐咸香后劲,呢种一咸一甜既诱惑真系会令小编爱不释手😍 当然Tiramisu又系我既至爱,入口能够带出香、滑、甜,而且糅合左芝士及咖啡既味道,够浓够香味而家不算好甜! 呢两款既配搭真系好容易就攻陷小编味蕾阿🤭