2023-04-07
「辛苦揾来志在食」系列之点解咩都咁好食?!是日成班「同捞同煲」齐齐行山,感恩今日秋风气爽天气晴(全靠有位拍哂心口保证好天既小伙伴,佢肯定跳左成晚「求晴舞」)。行完山个个都饿到脚仔软,醒目既团友一早就bookmark大呢间茶记,极力推介系好野,咁胃食猫当然趁机寻寻觅觅揾好野食啦丹麦酥同炒滑蛋一向系我既至爱,咁我就点左个常餐,试下个金宝猪扒有几金先丹麦酥 : 牛油好香,包暖身,撕开后一丝丝劲松软!炒滑蛋 : 到爆,好重蛋味,唔止嫩滑仲好湿好creamy ,味道同口感都 100分金宝猪扒汤通 : 个汤好浓好饮,猪扒虽然系煎但一啲都唔干身,好嫩滑,腌得好入味!热茶走:好香滑,但可以再大杯啲就更好招牌冰火脆皮菠萝油 :大家开心些牙一开四,一咬入口,哇!又香又脆,块牛油又冻又滑,无敌呀!其中一位食炸鸡脾,好大只仲要炸到好靓!有图有真相成个餐真系好食到爆!明白点解门口成日都咁多人排队,值得推介!
丹麦酥 : 牛油好香,包暖身,撕开后一丝丝劲松软!
热茶走:好香滑,但可以再大杯啲就更好
其中一位食炸鸡脾,好大只仲要炸到好靓!有图有真相