2023-04-18 26 浏览
今日同朋友去咗元朗新开嘅日本餐厅—黑木亭,我哋点咗「周末放松二人餐」!有两个菜系set好咗嘅,第一道菜系三点刺身盛,有三文鱼、油甘鱼和带子,每一种刺身都好新鲜同肥美!第二道菜系鳗鱼牛蒡炸虾卷,鳗鱼的味道非常香口,牛蒡嘅口感都好好,虾卷炸得好脆,大大件,好满足。定食方面,我们简咗寿司拼盘(六贯)拼乌冬同黑松露忌廉石锅乌冬配吉列猪扒定食。值得一赞嘅系佢哋嘅寿司饭,醋嘅份量落得啱啱好,酸甜合适,饭嘅质地都比较结实,系好有质素嘅寿司。忌廉乌冬配吉列猪扒系我呢餐嘅最爱,忌廉浓郁得来唔会有好肥嘅感觉,猪扒炸得得好香脆,肉感好嫩,系令人一直回味嘅组合!跟餐有两杯果汁!overall呢间餐厅的嘢食超级美味,服务都好周到,有机会会食埋佢嘅外卖!😊

2023-04-09