今次系专登自驾游去到新田购物城,目标系食蒸海鲜!我地简左HKD268既海鲜餐,已经有好多野食,一开始上既老火汤都好足料又入味!酱料系可以自己调配的,极推荐佢哋自家制既麻香辣椒油,好香口又辣辣地,正!蔬菜系自助任夹,想食几多都得!首先蒸左虫草花滑鸡,好鲜嫩又香滑,然后蒸龙虾,睇住只龙虾系旁边既大水缸捉上黎,拎去厨房再上盘,海鲜仲好生猛,郁下郁下!!咁新鲜,真系就咁蒸都已经好好味,好推荐肉蟹、鲍鱼、海虾,依几样系我比较钟意食!平时我系唔会食蚝架,觉得好腥,点知竟然完全唔腥,觉得好神奇。蚬肉好大只,无沙,份量极多,有啲好新鲜,不过都有几只蒸完无打开到,所以无食个几只,但已经好足够!我地精心煲既海鲜粥,最后都好成功,好入味,秘诀系每次蒸完海鲜都尽量流返d水落去锅粥到,记得放多几旧粟米,落埋个蟹盖、蟹脚落去慢慢煲就会好有味!饱到食唔晒,要打包返屋企!
今次系专登自驾游去到新田购物城,目标系食蒸海鲜

!蔬菜系自助任夹,想食几多都得!

!饱到食唔晒,要打包返屋企!

2020-11-26
  • 人气龙虾海鲜餐