2015-05-27 3128 浏览
魂!我慕名而来食既拉面。我叫左个魂拉面,上面得个一叉烧,心谂会唔会太少又唔系大块,我上星期食豚王都2块大大块啦,中国人都讲过要好事成双啦,但我算!唔只叉烧,仲有紫菜,木耳同半只糖心蛋。事关我上星期先食完豚王,记忆犹新,所以我会同豚王比较下,佢地边个做得好D。我食左魂,姐系浓猪骨汤拉面啦,面身就㨂左硬,酱汁㨂左浓。先讲个汤,会比较结,同平时既拉面铺唔同,同埋真系够浓,如果我系酱汁拣左浓,我相信应该会好咸。虽然个碗汤系好浓,但唔系味精汤个种味,所以汤我会俾好高分下,但面我就觉得佢俾豚王差左D,豚王我都系拣左硬同扁平面,佢真系比平时硬,同埋只面系真系好好咬。可惜魂既面,我拣完硬都好似冇硬过咁,同埋只面唔算话好食,俾我既感觉有D似辛辣面。叉烧就真系唔洗讲,豚王多又多过佢,大块又大块过佢,好食又好食过佢,如果去多次我都会拣豚王。
魂!我慕名而来食既拉面。

我食左魂,姐系浓猪骨汤拉面啦,面身就㨂左硬,酱汁㨂左浓。

2015-05-15