喺大街䁽眼见到呢间喺横街嘅小店,见个名几得意咁就好奇入去试吓,估唔到小店又几好食㖞🤣$46「日式炒野菜」:基本系椰菜,加少少金菇菜、红萝卜丝、香葱,全部蔬菜都新鲜,兼且几大碟,简单炒已经几好食😋$42「关东煮」:有大根(即系白萝卜)、蒟蒻 こんにゃく Konjac、鱼糕、豆腐 等,おでん 系日本人嘅 soul food 😋$72「黑蒜豚肉拉面🍜」:汤底味道浓郁有黑蒜香味😋;日式叉烧甘香得嚟有少少charcoal 味😋;仲有一只好溏心嘅「溏心蛋」😋$35「角烧豚肉」:喺香港耐唔耐会见到一啲我唔识嘅食物名称,「角烧豚肉」系一个例子,我当然知道乜嘢系「角煮(かくに)」,所以非常有兴趣试吓「角烧豚肉」,原来系类似「炆煮猪肉」,猪肉形状有一片片亦有一件件体积比较大嘅,猪肉偏瘦只有少少肥,炆煮得几软熟😋$8「无糖可乐」:冻冰冰就梗系好饮啦🤣

$8「无糖可乐」:冻冰冰就梗系好饮啦🤣
用餐时段