2020-11-09
餐厅门口用已近年最为流行嘅Cyberpunk风格💡,充满未来、玩味嘅感觉🤘🏻,so cool💜💙💖,记得打打卡呀📸😎!温馨提示各位呢间西班牙酒吧好受欢迎🇪🇸🍻,需要预早Book枱👀,祝大家同草根妹妹一样可以享受到一个好Chill好放松嘅夜晚🌃🥂。.Cold Tapas🐙薄切慢煮八爪鱼($78)Octopus Carpaccio Slow Cooked意想不到八爪鱼冷盘都几好味😋,可能因为八爪鱼经过慢煮,肉质非常非常柔软🤤,一入口轻轻咀嚼几下就可以了,讨喜🙋🏻♀️❤️!.Hot Tapas🦆香煎鹅肝,脆包,红酒梨片($48/pc) Pan-Seared Foie Gras on Crispy 鹅肝薄薄一片,一上枱就散发浓郁嘅鹅香🦆,表面泛油光🙋🏻♀️,睇落都觉得吸引!厨师将鹅肝煎到金黄色👨🏻🍳👩🏻🍳,再放一片经红酒酿制过嘅梨片🍐。鹅肝油脂非常丰富🤤,鹅油甘香🤩,余韵停留系口腔更令人回味无穷∞,梨片带甜,味道清新解腻🌿,值得一试!.🥔西班牙薯仔蛋饼($78)Tortilla De Patata (Spanish Potato Omelette草根妹妹唔系第一次食西班牙薯仔蛋饼🥔🍳,一般食
Cold Tapas
Hot Tapas
草根妹妹唔系第一次食西班牙薯仔蛋饼🥔🍳,一般食到嘅薯仔蛋饼蛋比例多,而且蛋煎得比较老。今次食到嘅反而薯仔比较多🤤,蛋只系簿薄包住系外面,薯蓉同薯仔粒质地Creamy🥰,作为淀粉控一定中意😉。
羊肉串虽然有浓郁羊味,不过味道比较单调👉🏻👈🏻,不过不失。
Main
原只法式烧春鸡份量比想像中大,表面铺上香草同腌料🌿,鸡皮嘅位置𠮶啲金黄色🐥,仲带少少焦香🤏🏻。鸡髀肉质特别入味嫩滑😋,鸡胸肉比想像中好😎,打破咗草根妹妹对于春鸡一向嘅坏印象,抵赞👏🏻!
Drink 🍍Pink Pineapple Cooler($58)
🍹Virgin Sangria ($58)
MENU