每年都要面对圣诞节呢D咁尴尬节日,作为单身狗既我当然见惯不惯啦。不过搞下气氛应下节在所难免,但除左约埋一班寂寞的心围炉取暖,仲可以有咩新搞作呢?近日就收到风有间高水准,正宗四川成都既小店「爆汗串串」做紧放题任食。听闻佢地既用既香料同埋秘制汁都系跟返成都既配方,唔怪得系门口已经闻到香味啦。虽然地方细细,气氛够热闹,果然无拣错!👇-📌麻辣串串放题 - $168 (黄金时段)👉虽然呢间以放题形式做招牌,但佢地既质素绝对唔马虎,无谓串串、小食、甜品都系正宗四川出产。而用到既十二种香料亦都好讲究,当中包括丁香、红花椒、印度椒、八角等等。呢个价钱都系讲紧加埋一每人二百蚊都唔洗,加埋$30仲可以饮品任饮,会唔会太抵先!?▪ 成都串串 -▫ 佢地既串串选择超过40几款有多,选择困难症既我好随机咁拣左呢几款黎试:包括鸡肉肠、鸡软骨、猪皮、陀陀餐肉、五花肉、鱼片头、花枝丸、豆腐干、豆卜、金菇腐皮卷、海带、娃娃菜、莴荀、莲藕。每款每次限拣2件,一串一件,而餐厅会帮你一次过上枱,务求做到卖相壮观,方便你打个靓卡。我就拣左小辣,要大赞系佢地既鸡肉、五花肉肉质嫩滑,吸收哂辣汁,肉味浓郁;莴笋同莲藕口感够爽脆;豆卜
虽然地方细细,气氛够热闹,果然无拣错!👇
📌麻辣串串放题 - $168 (黄金时段)
▪ 成都串串 -

够爽脆;豆卜同豆腐干一咬就酱爆咁款,好满足!

▪ 爆汗牛肉面 -

▫ 连佢地既牛肉面都系任食!我拣左小辣,辣度就岩岩好。餐厅提供既主要都系西冷牛肉,
肉质新鲜入口够软腍,仲散发出阵阵既浓香。面条几有惊喜,唔会过硬,有少少似拉面既质感,相当好食!

▪ 麻辣千层肚 -
▫ 轮到我最钟意既小食之一,麻辣版既千层肚,其实系系牛肚既最外层。
口感细腻爽脆,呢个因为辣汁关系,变得特别呛喉,好过瘾!

▪ 麻辣鸭血 -
▫ 其实鸭血系唔怕食多,或多或少都系一种排毒、补血既食物。
呢到既鸭血做得入味唔会带腥,又唔会一夹就散,绝对要食!

▪ 成都卤水鸡翼尖 -
▫ 鸡翼尖基本都系常伴我左右,只要果个地方有得嗌,我就会食。
佢地既卤水鸡翼尖皮外整得非常嫩滑,香味十足,用黎送面几夹。

▪ 棒棒鸡 -
▫ 卖相睇落似足食开港式手撕鸡咁,配搭青瓜丝同麻酱,啖啖清新爽口。

▪ 成都老冰粉 -
▫ 最后唔可以唔食既老冰粉,好彩我系佢地卖哂之前嗌到一碗,而冰粉睇落四四方方,形状均匀。
色泽晶莹剔透,相当新鲜。表面加左提子干、山渣饼同芝麻,增加口感,绝对系解辣既恩物呀! 棒棒鸡
2019-12-23
  • 成都串串