2022-07-17
「Sensory ZERO」系我bookmark 左好耐既餐厅,一直都好想试佢既招牌热朱古力☕️🍫😍。今次就同朋友黎到太古分店食中午😛😝。⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆🌸 痴__线朱古力🍫 $50个卖相真系无得输,被佢个样深深吸引住😍,表面铺满好多黑、白、牛奶朱古力碎同可可粉🍫,仲有块印上店名既黑朱古力牌仔,超级邪恶😈同吸睛😍。而朱古力份量多到就黎满泻,饮果时好小心,用匙羹慢慢饮☕️🥄。热朱古力底好浓味,但有少少苦,加埋半溶既朱古力碎一齐饮将苦同甜味中和,唔会太甜同腻,好有惊喜😛😝。饮到一半将表面既朱古力碎全部搅匀,令朱古力味道更加浓郁😍。🌸 澳洲 M5+和牛肩肉温泉蛋饭 $158和牛份量都几多,望落去肉质好鲜嫩,熟度大约似5成,对我黎讲生左d,因为平时食开7成熟。食落味道都唔错,牛味浓郁,口感软淋,绝对唔会韧。边位烧得好香口,配埋流心温泉蛋、烧汁同紫菜送饭一流😝,一啖一口肉,超级满足🥰。🌸 无肉大满足早餐配自家制果酱 $128食左咁多邪恶既肉肉😈,就食返素食中和下。果酱有三款选择,我地就简左比较独特同出面好少见既法国无花果配有机伯爵茶果酱。All day breakf
⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
🌸 痴__线朱古力🍫 $50
🌸 澳洲 M5+和牛肩肉温泉蛋饭 $158
🌸 无肉大满足早餐配自家制果酱 $128
食左咁多邪恶既肉肉😈,就食返素食中和下。
All day breakfast 份量都几多,有卖相好可爱既猫猫多士🐱、椰菜花、薯角🥔、沙律菜🥬、蕃茄仔🍅、秋葵、炒滑蛋🍳同茄汁焗豆,望落好丰富😍。
猫猫多士系佢既一大特色,可惜一边烤得有d过火,有少少㶶边,变左鸳鸯猫🐱,但食落好脆同香口。再配上清清甜甜既无花果酱,搽满哂系猫猫多士上面一齐食好好味同开胃😋。
⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
✿总括而言✿
✮朱古力控必定要试佢既疯狂痴__线朱古力🍫 ,必定一试难忘,又邪恶又满足🥰。
✮和牛饭同样出色,好重牛味,最紧要肉肉够多😍,岩哂食肉兽😝。
✮素食者或者想食清d唔想食肉,all day breakfast 都系一个唔错既选择,最紧要份量够多,够饱肚,又健康,仲有好QQ既猫猫多士😍。
太古分店既「Sensory ZERO」位于诚品入边,食饱就可以行下散下步睇下书做下文青😎,都几写意🥰。