2023-10-10
呢间火锅放题一共有三个套餐,最平$238就已裂有,我地直接试咗个最贵嘅$348,牛肉嘅质素真心系非常高。———————————————🌟汤底汤底方面我地分别选择咗重庆麻辣汤同药膳养生鸡汤,麻辣汤都几惹味亦都够辣,养生汤方面药膳会比较重,个底有加酒一开始有少少苦味,但煲煲下都几唔错,而且入面仲有滑鸡味道非常唔错。.🌟牛肉推荐和牛肉眼非常推荐,佢会用金色碟装好好分辨,油花分布好均匀,牛味非常浓郁。另外有个手切和牛薄片,超薄身,基本上快碌一碌就可以食,而且味道都好正。另外有只油花重啲嘅,放入口系充满油香仲入口即溶。其他其实仲有啲封门柳、牛肩胛等,全部味道都好正,非常推荐。.🌟羊肉片羊膻味好重,而且唔会话好肥,脂肪同肉分布都平匀,钟意食羊肉一定要叫。.🌟脆肉鲩平时去街市买其实都唔平,呢度可以任食之余仲要好高质,脆肉鲩非常新鲜,啲肉系好爽脆之余仲要咬落系好实净。.🌟糖醋鸡翼呢个其实好有趣,佢系突然拎出黎比我地话平时都会送下鸡翼🤣但咩味道视乎佢地果日想整咩,不过真系要赞呢个糖醋鸡翼味道真系冇得顶,调味系类似镇江骨果种酸酸甜甜味,但就真系可遇不可求。.🌟甜品有好多款韩国雪条供应,不过可能因为我食午市
———————————————
🌟汤底
🌟牛肉推荐
🌟羊肉片
🌟脆肉鲩
🌟糖醋鸡翼
🌟甜品
有好多款韩国雪条供应,不过可能因为我食午市佢未开齐工具,我见旁边应该系仲有爆谷机同埋可以自己整鸡蛋仔,有机会都好想试试。
🌟配菜
其他配菜基本上你谂到佢都有齐,各款丸、牛栢叶、鱿鱼、菇同菜等,而且全部选材都高质,睇落都新鲜干净。
🔸整体评价🔸
呢间火锅其实位置唔算多,但胜在装修都唔错坐得又舒服,好似仲有个户外位置夜晚仲有灯饰可以饮住酒Chill。而且小店都充满人情味,入面啲职员都好热情,好似私房菜咁有隐藏菜式突然就可以拎出嚟食。火锅营业时间仲到凌晨12点,大家如果夜晚想食火锅又未谂到去边可以考虑呢间!