2021-05-05
牛油果蛋配黑芝麻bagel + iced latte $91通常一个人又唔想食得咁颓嘅时候,好自然就会打开个app揾cafe,坐低食少少野饮杯咖啡,算系喺忙碌嘅一日之中留返少少宁静嘅空间同时间畀自己💛 都系果句啦,黄店Cafe都有好多选择,每间都有自己嘅特色。栀子畀所长嘅感觉系偏向清新文清少女感重,而且食物质素都有保证,啲餐具又靓。装修又靓啦,店员有好好礼貌,好适合约女仔朋友嚟食嘢倾吓计。今次一个人放工过嚟,又比我catch得切做到六点嘅午套餐,叫咗个bagel做early dinner,牛油果份量劲多,怀疑佢其实俾咗半个,bagel个质感都ok,但个人认为啲cheese好似有啲太多,同埋其实食嘅时候有少少难处理,因为bagel唔似burger咁容易咬开,如果一手拎起嚟咬就会有啲呢hea😹 但整体嚟讲都系就脚又唔会令人失望嘅好选择呀💛