琴日本来约左朋友去旺角食饭睇戏直落,点知系前一日同我讲佢中左COVID要送入竹篙湾黎唔到😭临时临急又揾唔到人,唯有自己一个去啦~去完先发现一个人原来都可以尽兴🫶🏻静静地享受一人晚餐,系会比平时更仔细咁品尝食物同留意身边既事物🤣讲番间餐厅其实系位于朗豪坊戏院售票处隔离既“朗晴坊”(大家唔好去错呀~),呢栋大厦都有唔少楼上餐厅,今次就黎左呢间Romanne 试试❤️ ◦ 脆炸鳕鱼牛油果蕃茄酱意大利饭($128)呢份炸鳕鱼唔错,炸粉唔会好厚或者好油腻,除左有两条炸鳕鱼系表面,其实饭中间都有鳕鱼块,所以食落鳕鱼份量岩岩好;个意大利饭煮得唔错,饭粒做到粒粒分明,蕃茄味既浓郁,相信蕃茄控🍅会好enjoy🫶🏻 唯一少少可惜既系牛油果🥑既味道容易被蕃茄味盖过🙈◦ 蘑菇汤+沙律+冻柠檬茶(+$30,冻饮再+$5)星期一至四晚市既时候可以加$30升级到套餐,包括沙律、汤同埋饮品,感觉都几抵呀😙蘑菇汤唔错几有颗粒感,饮完唔会口渴,而且饮落都比较轻盈😘另外我都几推荐沙律🥗,首先份量好大,沙律菜种类多同几新鲜,配埋酸酸甜甜咁既柚子醋都几开胃!最后想赞下佢地上菜速度超级快,我岩岩用手机落单,唔够5分钟就上晒沙律、汤

◦ 脆炸鳕鱼牛油果蕃茄酱意大利饭($128)

◦ 蘑菇汤+沙律+冻柠檬茶(+$30,冻饮再+$5)

最后想赞下佢地上菜速度超级快,我岩岩用手机落单,唔够5分钟就上晒沙律、汤同饮品,等个意大利饭都唔系等左好耐👍🏻 餐厅以木系装修为主,墙壁上又唔少植物元素,感觉都几放松,同餐厅名Leisure Food Concept都吻合架😘我一个女仔黎食表示十分满意同满足😍