因为平时系中上环返工,咁有时候平时食开嘅餐厅食到有啲厌,咁就系时候要发掘下啲新餐厅,咁啱就比我发现咗呢一间主要系食川菜嘅茶餐厅款式唔少,不过一般都系辣嘅,如果唔食辣嘅朋友可以选择嘅款式比较少台湾三杯鸡 $50 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟虽然这道菜入面有唔少辣椒,但系食落一啲都唔辣好惹味,而且他炒得好干身,所有酱汁都被食材吸收晒,但是鸡肉份量比较少,很多都是配料,而且酱油味偏重,食得多容易觉得咸;上海面就正常水准,份量不少天府水煮牛肉 $50 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟这个辣度大约有三哥五小辣左右,如果唔系太食辣但又想试吓的朋友,可以叫菜饭或者上海面配埋一齐食,中和辣度,牛肉唔会太韧咬唔开,不过同样和三杯鸡一样都是配料比肉多,不过咁样嘅价钱系中上环来讲,这样的比例都系正常嘅,而且除咗芽菜之外,仲有不少薯粉,所以主食可以叫其他,咁样就可以一次试两种口味担担面一啲都唔辣,反而几香花生味,不过我就觉得可以再杰身一点,依家水咗少少,唔太挂汤奶茶饮落都算香滑,但都系茶餐厅水准,冇咩特别如果系中上环一带返工,谂唔到食咩嘅时候都可以试吓,但真系唔值得刻意去食以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅

台湾三杯鸡 $50 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟

天府水煮牛肉 $50 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟

奶茶

饮落都算香滑,但都系茶餐厅水准,冇咩特别

以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。