2020-11-11
下午茶时段,成个商场四围嘅餐厅都满晒人,就算咖啡店之类都满座。唯独是呢间茶木有位,完全唔驶等,仲要有好多位。😅😅咁我哋三个成人一个BB就入去啦,点知中伏。一直水都冇杯,一入去就放低咗几对筷子俾我哋。谂住同朋友一人叫一个下午茶餐,再加蛋糕,点知乜都冇,叫乜冇乜。叫心太软冇,叫拿破仑又冇,谂住叫苦瓜汁又冇⋯最后叫咗个芋圆,我哋三个成人都觉得好难食,每人食咗一啖都唔可以再食落去⋯⋯成个甜品只有浓烈姜味,好似求其将啲材料混合就当系甜品卖俾人⋯⋯⋯系乜都冇嘅情况之下仲叫咗个黑芝麻多士,上面个雪糕正常,但系块多士好干,好似石头咁,怀疑重复焗左好多次!而且唔俾餐具我哋用,放低咗食物就赶住返入去倾偈,唔通我地要用筷子食?饮品质素都麻麻,全部唔可以走甜,极度甜⋯我哋大家饮咗几啖都惊糖尿病,饮唔到落去⋯最后我哋拎咗啲BB饼出嚟,笑笑说:估唔到黎餐厅都要饿着走,口渴住走?系咪要抢BB嘅食物先得?(拎出嚟影相姐,冇食)(图中牛奶系属于BB的)—————————之前食第二间质素都冇咁差,但系元朗呢间真系不可一不可再唯一欣赏系有BB櫈,呢点归功于餐厅的Management
咁我哋三个成人一个BB就入去啦,点知中伏。
一直水都冇杯,一入去就放低咗几对筷子俾我哋。
—————————