2022-06-02
见到有人介绍哩间嘅芒芒椰子冻,为咗试吓味道如何,于是长途跋涉去会一会佢😏 热辣辣三十几度食冻野就啱哂喇👍🏻 可惜去到时芒芒椰子冻已经卖哂,所以就改试世一椰子冻啦😆去到先知道原来系间茶饮店,不设堂食。门口摆咗几张櫈仔,可能系提供俾客人等茶饮用嘅。天气咁热,加上揾路行到身水身汗,仲要企喺街边冇冷气,仲要拎住咁大个椰子企喺街边食,感觉真系麻麻地🤦🏻♀️✨世一椰子冻 $48椰子冻嘅卖相唔错,份量都唔少,面层系椰子脆片同埋椰肉碎,配埋爽口滑嫩嘅椰子冻,集合多种唔同嘅口感,层次丰富。不过好可惜,椰子冻嘅味道唔够香,冇乜椰子味,只系食落似系甜甜地嘅大菜糕😓 而且面层椰肉碎只系得好少,食两啖已经冇哂椰肉碎😅 🔍整体感觉:收银旁边嘅雪柜仔细细个,放满哂椰子冻,唔知系咪雪柜仔太细又摆太多,买咗几个椰子冻都系唔够冻嘅🫠 咁热嘅天气以为可以坐定定舒舒服服食𠮶甜品,点知热辣辣冇位坐要企街边,甜品亦唔够冻,仲要冇乜椰子味,真心好失望💔 建议大家如果真系想试,可以拣啲凉凉地嘅日子,同埋唔好抱太大期望😂
世一椰子冻