2021-11-07
去尖沙咀买焗油,顺便食埋野先返家,中港城开左间台湾野,见到都几多人食,最近食厌左日本野,所以要食下台湾野,同埋真系好挂住卤肉饭🥺🥺🥺!!凤梨咕噜肉 $88跟一碗白饭•加卤肉$6~酸酸甜甜,冇骨,冇雪味,炸粉薄,但很挂汁,份量多!加$6可以白饭转卤肉饭,抵食🤤芝士奶盖阿里山金萱~叫左少甜少冰,茶味清清地,少少芝士咸味,奶盖都够厚,大大杯!九层塔蚵仔煎蛋 $98跟一碗白饭•加卤肉$6~九层塔系主角,之后系蛋,之后先系蚵仔。一口咬下就是九层塔的味道,我最初以为系蚵仔煎,但佢真系蚵仔煎蛋,味道偏淡,唔腥,如果可以有啲甜酸酱点下就一流啦!!芝士奶盖抹茶~半糖,少冰,甜度刚刚好,低估左餐厅冷气嘅强大,饮到我好冻,大大杯,夏天饮应该好正。台湾烤香肠 $28椒盐花枝丸 $26盐酥鸡排 $38杂果黑糖冰仙草(新鲜水果、绿豆、仙草、黑糖) $48加大芋圆 $8~糖水有惊喜!!有干冰喷烟效果,重黑糖味,有一小球冰沙,绿豆,火龙果蓝莓,很适合夏天食。
凤梨咕噜肉 $88
跟一碗白饭•加卤肉$6