5-course Tasting Menu $1080 (两位起)餐包括2 道前菜 + 1 道first course+ 1 道main course、2 道side dish同甜品,每道菜上枱时,店员都会细心介绍菜式,值得一提嘅系店员留意到小编用左手,特登将餐具相反方向放非常贴心。🌟餐前面包+ welcome drink餐厅提供三款黑醋,店员会仔细介绍每一款粗嘅来源地及年份,今次我哋指嘅系12年、25年同埋50年,年份亦都相对质感亦都会愈杰。餐前面包沾上芝士、黑醋同埋橄榄油,味道更丰富。🌟Japanese Uni, Hokkaido Scallop, Caviar Oscietra Imperial, Pure Gold呢度前菜配搭餐前面包一齐上,将北海道带子切成碎粒做底层,面头铺上日本海胆、顶级鱼子酱及 24k 纯金箔,将三样食材一齐进食,鱼子酱咸鲜、海胆甘甜、带子鲜甜,味道有层次。前菜🌟Lobster Catalana🌟Tuna & Swordfish Carpaccio第一道菜🌟Tagliatelle Butter Cream, Parmigiano Reggiano 24 M

🌟餐前面包+ welcome drink

前菜

🌟Lobster Catalana
🌟Tuna & Swordfish Carpaccio

第一道菜
🌟Tagliatelle Butter Cream, Parmigiano Reggiano 24 Month, freshly sliced Alba Black Truffle
推介大家试吓呢一个意大利面,天桥用咗新鲜嘅意大利黄油连同Parmigiano Reggiano炒制而成,面条食落干身而且烟靭,黑松露切成薄片喺面头上面点缀。

🌟Seafood Risotto
海鲜意大利饭份量唔算太多,不过材料丰富包括Mazara del Vallo 红虾、Okkaido 扇贝、地中海章鱼、布列塔尼蛤蜊和贻贝、西西里金枪鱼和剑鱼、蓝龙虾。

主菜
🌟350g Fassona Beef Grilled Tenderloin

🌟甜品
甜品以托盘上风干葡萄甜酒,甜品种类丰富,有啲似下午茶嘅感觉,有士多啤梨挞、车厘子挞、朱古力榛子挞同埋 Tiramisu 挞。

📌 The Italian Club Seafood Wine Bar @seafoodwinebar
中环苏豪伊利近街32号地舖
🚇港铁中环站 B 出口, 步行约10分钟