2023-10-14
【中西区】【Brick Lane】本身其实比较少机会过嚟中信大厦呢头食嘢,只不过上昼同啲老细们喺奥运大楼做完嘢,下昼又去立法会。咁喺揸车嘅情况下呢条 route 里面可以拣嘅嘢其实又真系唔多,最重要嘅就系食完去立法会真系好方便,行几步就到。而入到去都觉得环境几宽敞几舒适,仲布置咗佢哋嘅特色:单车,真系好似间间分店都有。坐低睇餐牌喇,午餐嘅选择都几充足,就算系 Set Lunch 都有猪、牛、海鲜、素嘅选择,配合到不同客人嘅需要,都系做得唔错嘅。咁我就叫咗份 $178 嘅「香煎比目鱼柳」配「马铃薯」,而食主菜之前就有「每日精选汤」同「青菜沙拉」作开胃用,两者都做得几好。而主菜方面,本身比目鱼柳都系偏淡,佢哋都煎得外脆内嫩,我觉得夹埋个汁都唔差。主菜配个马铃薯都帮手令到我可以有多啲饱足感,餐饮方面我要咗「冻柠茶」。糖浆另上,甜度自选,不过其实我系唔落嘅,早知就直头叫佢唔使攞糖浆嚟,构成浪费。餐饭我就唔知几多钱嘅,老细埋咗张单,只能够多谢啦。。。(地址:金钟添美道1号中信大厦4楼404号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food
(地址:金钟添美道1号中信大厦4楼404号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西区 #金钟 #BrickLane #SetLunch #Main #香煎比目鱼柳 #马铃薯 #每日精选汤 #青菜沙拉 #冻柠茶 #1am1162 #1ambackup