2023-12-28
【中西区】【蟠龙粉面茶餐厅】圣诞𠮶排去酒经嘅圣诞市集,位置系喺香港第一条街道「水坑口街」,可以话系别具意义。不过呢个景点我都去过几次,讲完又讲就略嫌长气。不如讲吓点解我喺附近食嘢吖,话说我系约咗经理哥喺酒经圣诞市集附近等嘅。之但系经理哥同我未能喺同一个时间到达相应嘅地点,咁我就当然就唔会话经理哥迟到啦,经理哥系唔会迟到嘅,我早到咗啫。咁我就喺附近食啲嘢先,等经理哥嚟到就啱啱好喇。见到餐厅唔多,好似都系得呢间适合,就食啦。叫个 $36 嘅「常餐」,呢个价钱就咁望落去已经觉得系颇抵食嘅。所以主食「沙嗲牛肉面」唔算好突出,只属正常水准嚟讲,我对佢哋印象都唔错。配菜「西煎双蛋」同「牛油多士」水准都 okay,绝对对得住呢个价钱有余。嘢饮我拣「热奶茶」,出奇地佢茶味唔涩,奶味够香浓,竟然有极大嘅惊喜。饮完之后呢几星期,我都有间中回味吓呢杯嘢嘅香味,好坚!由于经理哥仲未到,叫多碟 $10 嘅「烧卖」七粒,味道都可以。埋单 $46,个人几中意。。。(地址:上环皇后大道中367-375号地下2-3号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #foo
(地址:上环皇后大道中367-375号地下2-3号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西区 #上环 #蟠龙粉面茶餐厅 #茶餐厅 #常餐 #沙嗲牛肉面 #西煎双蛋 #牛油多士 #热奶茶 #烧卖 #1am1246 #1ambackup