2023-09-08
【中西区】【金玡居】五月去杭州做嘢识到啲杭州同事,约埋一齐行山。佢哋劲熟𠮶头,所以我都系跟吓跟吓咁,由香港大学杀上太平山山顶广场,睇埋夜景,都好靓。跟住喺山顶揾嘢食,当时好多餐厅都已经收咗,所以决定食呢间台式餐厅就算。我哋一人叫咗啲嘢食,我叫咗个 $108 嘅「陈年花雕炖鸡汤面」,作为台湾名物,佢都算克尽己任,冇乜甩漏咁。好食就唔算,不过至少系热辣辣一碗面。两位朋友系夫妇,佢哋 share 食 $98 嘅「香辣藤椒炖鸡汤面」,都话可以。另外佢哋仲食咗个 $78 嘅「榄菜肉碎四季豆」,加 $30 转套餐,有埋白饭同饮品,都系正正常常嘅小菜。我哋另外仲叫咗个小食,系 $38 嘅「凉拌皮蛋」,味道都唔错。不过嘢食唔算叫得复杂之下,都有落错单嘅情况,要追。嘢饮方面,我饮 $38 嘅「黑糖珍珠奶茶」,佢哋饮 $36 嘅「金玡居奶茶」同 $38 嘅「粒粒红豆奶茶」,质素都系比较一般。总价钱我唔知,因为张单被朋友抢咗,哈哈。然而,就算有落错单情况,佢哋整体服务态度都好好。。。(地址:山顶山顶道118号山顶广场1楼118号舖)#1amfoodie #foodie #thatfoodiething #h
(地址:山顶山顶道118号山顶广场1楼118号舖)
#1amfoodie #foodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #hotpot #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西区 #山顶 #太平山顶 #山顶广场 #金玡居 #榄菜肉碎四季豆 #香辣藤椒炖鸡汤面 #陈年花雕炖鸡汤面 #凉拌皮蛋 #金玡居奶茶 #黑糖珍珠奶茶 #粒粒红豆奶茶 #1am1125 #1ambackup