餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
【中西区】【饺掂手工饺子专门店】讲到香港夜缤纷,其中一个指标就系兰桂坊,我同真正哥去到呢头,发现都几热闹,喺威灵顿街揾嘢食都唔容易。我哋最后去咗呢间喺扶手电梯𠮶边嘅饺子店,好似都有人介绍过,我哋都试吓。以黑白松露合制而成嘅龙凤松茸饺系佢哋招牌菜,好似好吸引。首先试 $92 嘅八只「龙凤松茸双汤饺」,佢配个「状元九鼎汤」,松露味香而不浓,个汤都系,好啱我呢啲食得冇咁浓味嘅人。跟住试 $58 七只嘅「寿喜烧牛肉饺」,好香好有味,但系又唔会食到腻𠮶只,好神奇。佢嘅饺子都系有个特色,就系唔会好浓味。试埋 $68 十只煎「元贝猪肉饺」,干瑶柱、芹菜、金针菇、猪肉制成嘅馅,口感好丰盈,好食。嘢饮我试 $20 嘅「自家制山楂雪梨水」,有山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麦芽喺里面,清润解渴。真正哥就饮 $10 嘅「可口可乐」,夹埋 $248,系绝对唔贵。。。(地址:中环威灵顿街55号地舖)@nomnomdumpling#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #f

(地址:中环威灵顿街55号地舖)

@nomnomdumpling

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西区 #中环 #香港 #饺掂手工饺子云吞专门店 #nomnomdumpling #饺掂手工饺子专门店 #饺掂 #手工饺子 #饺子店 #龙凤松茸双汤饺 #状元九鼎汤 #寿喜烧牛肉饺 #元贝猪肉饺 #自家制山楂雪梨水 #可口可乐 #龙凤松茸饺 #1am1342 #1ambackup
2024-04-02
  • 龙凤松茸双汤饺