最近真系好钟意黎坚尼地城食野😝今次就黎左一间主打生酮食物既cafe,menu大部分食物都会列明当中既卡路里同成分,可以一次过知道protein/carbohydrate/total fat既含量,减肥既朋友黎呢到就岩晒😘餐厅墙上仲写住”You don’t have to eat less. You just have to eat right.” 相信呢句就系餐厅既理念,提倡“吃对不吃少”💕◦ Matcha Cheesecake ($70)呢份Cheesecake卖相好靓,由深到浅既抹茶芝士,代表由最浓抹茶味到最淡抹茶味,打卡一流🤩芝士打得好滑而且芝士味浓郁,最欣赏系有渐层既抹茶芝士味道,真系几特别几好食😍◦ Dirty ($45)落单个阵可以选择Nutty或fruity味咖啡豆,我就拣左nutty味既😙呢杯Dirty分层做得唔错,不过为左等影相📸️,等等下已经冇左个分成效果🥲口感饮落好丝滑,nutty味浓郁,过黎既朋友不妨试试呢杯😋◦ Matcha Latte ($45) 呢杯matcha latte既抹茶味正常,可能因为加得太多冰,整体感觉偏淡~整体黎讲餐厅环境舒适,周末下午都唔算多

◦ Matcha Cheesecake ($70)
Matcha  Cheesecake

◦ Dirty ($45)
Dirty

◦ Matcha Latte ($45)
Matcha   Latte

整体黎讲餐厅环境舒适,周末下午都唔算多人;店员态度友善,食物同饮品质素几好,只系价格偏进取~不过平时主打健康饮食既餐厅都系会贵d,黎叹个guilt-free 既下午茶chill番阵都几写意😝

💰Total: $160 ($80/pp)
📍KEFI|@kefi.hk
西环坚尼地城卑路乍街165-175号坚尼地大厦地舖