2020-03-05 353 浏览
有无试过做一样系谂到就做?话说自己有日出去搭巴士,突然谂不如行九龙城,就即刻落车。个阵系开始抢物资,周围药房都好多人。行行下俾我揾到呢度,同朋友个英文名一样,好似几特别咁就入去啦。店内坐系吧枱嘅熟客,像是系冰室内熟悉面孔食常餐AB餐一样嘅食客,只系呢度嘅食物叫咖啡。我仍然继续学习紧点样睇咖啡,唔系因为突破旧有连锁式咖啡,依家钟意左饮手冲咖啡,真系会令人想追落去,真系识多咗好多唔同地方名。Flat white(无错又系佢),35元。上面个层奶好靓,啡底都几好。埋单时老板俾左张印花卡我,帮衬当日系星期五,原来有双倍印花。佢之后讲左一句令我印象好深刻,「本身谂住happy Friday ,依家一啲都唔happy。。。」,事实如此,香港人加油!