2024-03-22
【九龙城区】【手作鲜芋站】有住喺𠮶头附近嘅朋友话畀我听,喺九龙城有间唔错嘅外卖店,系做台式食物嘅,喺台湾返嚟冇耐嘅我当然有兴趣试一试佢。去到发现佢 exactly 就喺九龙城广场对面,所以一定识去。而附近亦都有九龙寨城公园,要揾地方坐低好好食外卖,其实唔难。首先试佢哋吐司系列嘅「芋泥 Oreo 吐司」,售价系 $42,食落去,开头啖啖 oreo 味,味道相当好。而食到之后就开始食到芋泥,捞埋啲 oreo 碎一齐食,好正。之后见到佢哋新出咗一只叫「芋泥盒子」嘅嘢食,好有趣,系一个细盒,然后分三层咁食嘅。佢哋都系卖 $38 嘅,我就试咗个「焦糖饼芝士奶盖」嘅芋泥盒子,首先面头嘅焦糖饼又脆又甜,里面啲芝士奶盖捞埋芋泥咁食,食落劲邪恶。试埋佢哋嘅手摇杯,我拣咗 $38 嘅「芋泥麻糬鲜牛奶」,吐司跟餐减八蚊,好特别嘅口感,値得一试。埋单 $110,唔错。。。(地址:九龙城贾炳达道113号地下17号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious
(地址:九龙城贾炳达道113号地下17号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #九龙城 #宋皇台 #手作鲜芋站 #九龙城台式外卖店 #手摇杯 #九龙城美食 #台湾菜 #芋泥Oreo吐司 #芋泥盒子 #焦糖饼芝士奶盖芋泥盒子 #芋泥麻糬鲜牛奶 #1am1334 #1ambackup