2025-01-24
【九龙城区】【海记合桃坊甜品】呢晚食完饭,同而家已经惨成我上司嘅变本姐食糖水。冇计,呢啲都要应酬吓嘅。即系本身我对件事都唔反感,只系多咗呢一重关系之后,就可以咁样解释件事,几有趣。其实我哋本身唔系谂住食呢间,但另一间甜品店系不合理地多人,无谓等,呢度都好。其实喺 1am1547 食太子分店𠮶阵,都系有佢份嘅,所以大家对呢间嘢都系唔陌生嘅。佢食嘅系 $30 嘅「桃胶炖木瓜雪耳」,系冬日系列嘅产品,啱晒重视养生嘅变本姐,然而佢就对碗嘢冇乜感觉。可能咁啱我另一位上司感应姐唔喺度,搅到佢食之无味啦。我就几中意呢度嘅椰青冻,见到开心果又想食,细路仔先做选择,我全都要。先食 $38 嘅「特浓开心果焦糖炖蛋」,系几浓开心果味嘅。而另外就再食 $52 嘅「龙眼冰鲜果椰青冻」,我硬系觉得呢间冇太子𠮶间做得咁好。夹埋 $120,多谢变本姐,估唔到。。。(地址:土瓜湾马头角道33号欣荣商场地下4号舖)呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:油尖旺区:1am1547#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodie
(地址:土瓜湾马头角道33号欣荣商场地下4号舖)
油尖旺区:1am1547
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #宋皇台 #土瓜湾 #海记合桃坊甜品 #桃胶炖木瓜雪耳 #特浓开心果焦糖炖蛋 #龙眼冰鲜果椰青冻 #1am1638 #1ambackup