2023-09-02
【九龙城区】【清真牛肉馆】同屋企人食饭,从来我都好少畀意见,除非系去一啲我去过嘅地方。适逢今次家兄话食嘅呢间我又真系听过而未食过,咁就去啦。一行五人叫咗三客 $48 嘅两件「牛肉饼」,爆晒汁咁,要小心啲食,味道都真系唔错。之后到 $86 嘅「葱爆牛片」,我觉得比较一般,清真菜嘅特色系冇猪,我 expect 佢哋处理牛可以处理得更好。但之后 $85 嘅「香茜牛肉羹」就几好,我都饮咗几碗。不过以上呢三款牛嘅菜式,的确系嚟得最快嘅,而且非常热。跟住到 $55 嘅「羊肉小笼包」,呢味系我话要嗌嘅,感觉同其他小笼包分别不大,只系个馅嘅肉香好似浓啲咁。之后 $142 嘅「芝味年糕虾球」好一般,几样嘢好似唔系好夹咁。一款我最期待,一款最高价钱,但效果麻麻。最后就有 $96 嘅「椒盐鲜鱿」同 $88 嘅「虾子锅塔豆腐」,前者都系普通,反而后者几惹味,整到啲豆腐有鲜味咁。咁多样嘢加埋系 $696,但加埋我唔知畀咗七百几嘅,因为埋单𠮶吓先知佢哋只收现金,我已经唔记得几钱喇。。。(地址:九龙城打鼓岭道33-35号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething
(地址:九龙城打鼓岭道33-35号地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #九龙城 #宋皇台 #清真牛肉馆 #牛肉饼 #羊肉小笼包 #香茜牛肉羹 #葱爆牛片 #芝味年糕虾球 #椒盐鲜鱿 #虾子锅塔豆腐 #1am1130 #1ambackup