【九龙城区】【旧机场车仔面】平时比较少同凌霄哥食饭,之前做电台𠮶阵就比较多机会,难得约到就去啲平时少啲去嘅地方。喺启德行行吓喺地铁站外面个大型广场𠮶头,又有啲肚饿,就喺𠮶头揾嘢食,咁就撞咗入呢间以旧机场作为主题嘅车仔面店。启德机场我都去过一次,啊,老了。我哋都试 $58 嘅「四𩠌一面」车仔面,我加 $10转虾子捞,要捞粗面同走辣,四个𩠌我要鱼皮饺、炸鱼腐、猪扒、清甜萝卜,啲食材都整得好出色,虾子好香好足料,个萝卜冇渣得嚟又够甜,嘢饮我要「健康工房竹蔗茅根海底椰」,跟餐已经有,都几抵。而佢就要咗汤面要「粗面」,多葱得嚟仲要加「自家制辣汁」多汁,配合埋柱候牛腩、五香牛肚、鸭血同加 $2 嘅鸡扒,佢觉得劲好食,而且有玻璃樽装可乐饮令佢更加满意。我哋试埋 $28 嘅「口水鸡」做小食,辣辣哋几惹味。埋单 $172,食到咁多嘢算系咁啦。。。(地址:九龙城沐宁街8号启德1号II地下G07号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #food

(地址:九龙城沐宁街8号启德1号II地下G07号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #启德 #旧机场车仔面 #车仔面 #四𩠌一面 #虾子捞面 #鱼皮饺 #炸鱼腐 #猪扒 #清甜萝卜 #健康工房竹蔗茅根海底椰 #自家制辣汁 #柱候牛腩 #五香牛肚 #鸡扒 #鸭血 #可乐 #玻璃樽可乐 #口水鸡 #1am1407 #1ambackup
2024-06-03