2023-05-06 84 浏览
【九龙城区】【BFF】呢间嘢其实我好早已经听过,好多 foodie 都有介绍,我都几有兴趣。而经过佢哋将军澳店三次都系冇机会入去帮衬,我唔系唔想食佢,而系次次都系食咗嘢先经过,个胃再大都要讲求个胃口,所以都系喺个 to do list 度咋。收到风佢开分店而且喺二月试业,系呀,讲紧呢件事系喺大半年前架喇。而最惨嘅系我都要拖到四月先有时间食佢,希望大家理解。而佢个餐厅名 BFF 个 B 就唔系 Best,而系 Burger's,所以全名系Burger's Friend Forever。入到去叫个「鹅肝安格斯汉堡」,价钱系 $148,虽然话有鹅肝,但系食个 burger 成百五蚊就硬系有啲心有不甘咁。上菜,见到真系成块鹅肝咁喺个汉堡包度,算啦。食落,个安格斯牛肉劲正,配埋芝士,其实个价系唔过份。个包加钱可以加配套餐,做套餐就可以有小食同罐装汽水,有 $25 同 $33 嘅选择,我加嘅「一口芝士」系属于后者。佢都几好食,炸得啱啱好,外脆内软,而芝士味都好浓,系唔错嘅小食,同平时净系食薯条或者薯角唔同。饮品我就拣咗罐装「无糖可口可乐」,始终食汉堡包加啲炸物系要啲碳酸饮料做个点缀先过瘾。最后埋单

饮品我就拣咗罐装「无糖可口可乐」,始终食汉堡包加啲炸物系要啲碳酸饮料做个点缀先过瘾。最后埋单价系 $181,某程度上几甘,早几日讲去飞鹰锯个扒食埋雪糕再加一都唔使呢个数。但系,佢哋真系赢啲食材嘅质素啰。。。

(地址:九龙城启德沐泰街9号嘉峰汇地下5号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #启德 #bff #BurgersFriendForever #嘉峰汇 #鹅肝安格斯汉堡 #burger #汉堡包 #套餐 #一口芝士 #无糖可口可乐 #1am0803 #1ambackup