2019-11-06
一系去开一个地方,点都要揾下小店。呢间& square cafe其实都开左好一段时间,上年年尾佢已经系度。相信「&」呢个符号好难出系social media,佢地只能出nsquare ,其实系同一间。之前乜都无,都几晒,依家上盖多左一个空气净化空气而用太阳能发电嘅玻璃天幕,外型上唔差得黎,而且系循环再用嘅物料。亦都唔会阻碍到影相效果,呢度嘅阳光系无得输,下午近黄昏嘅时间想点就点。继续用好味嘅单品咖啡豆去冲制咖啡,睇黎熟客仔都知道有咩正嘢,亦都愿意试新品。是日咖啡师随意帮我谂,最后系Cortado。piccolo同cortado个涵系一样,只系前者通常会细杯啲,用3oz杯,而cortado咖啡师系用4.5oz杯。不得不推介佢黎紧出番卷物,大家系一定要试,earl grey系必食!系重开嘅日子,有一日佢地都选择唔开门,做更重要嘅事,可以参考番。