2022-02-07
由夏天想食到冬天,终于试到西环依间嘅芋圆冰火锅啦!🤩店内装修偏怀旧风,切合店名嘅主题,将卡位设计成一档又一档嘅菜市场摊档,相当有特色😍🔹芋圆冰火锅 $99佢可以选择「汤底」、三款「酱料」、仲可以加其他嘅食材。因为我哋两个人食,而点单纸写住2-3人份,于是我哋都冇加到其他食材啦~我今次就拣咗皇室奶茶,而酱料就拣咗炼奶、蜂蜜、Oreo碎碎。皇室奶茶就咁饮会有淡淡嘅茶香味,加咗落火锅入面之后茶味就淡咗好多,会有淡淡嘅甜味,唔算太腻~虽然食物下面会有冰垫住,不过食材都算多,对得住依个价钱👍🏻 食物都好好食同埋好丰富!(相信都唔洗我多讲啦🤣) 而酱料倒咗落啲冰度,好似雪花冰咁食,三款酱料加冰都好好食~个人私心炼奶,炼奶加冰真系好正🤤Btw其实就嚟食完嘅时候谂住再加多样热食暖暖个身,依家依个天气食冰火锅真系有啲涷🥶。不过因为想落单嘅时候已经5:30pm,而依家6pm禁堂食,所以落唔到单🥲 建议冬天嚟食嘅话就点多样热食啦~❄️
🔹芋圆冰火锅 $99