2022-12-14
🍡2人套餐 $380蒜蓉粉丝扇贝x2蒜蓉生蚝x2盐烧大虎虾x2盐烧鲭鱼羊肉串 / 牛肋串 / 鸡软骨 / 鸡肾 各x2蒜蓉烧茄子台湾蒜香肠x2王老吉/可乐/七喜x2🫕美味鸡粥 $38🔸喺好多美食嘅厚福街,拣咗一间串烧小店食结果好满意,推介下比大家先😋一入门口见到系由两位叔叔经营,佢地自己串埋啲串烧自己烧,亲力亲为,所以令我都几有期望😙因为啲串烧唔系用现成嘢,应该会唔错🙏🏻🔸二人餐真系好抵食,$380已经有两只粉丝扇贝同两只蒜蓉生蚝做底😍有好多餐厅要食粉丝扇贝 + 蒜蓉生蚝 各x2 已经可能要$300以上😂但呢间仲可以食埋大量其他肉类,海鲜同茄子,真系抗通胀佳选,仲要整体味道都达到80分左右,真心高质❤️唔计扇贝同烧蚝系有水准之外,最出色系盐烧大虎虾,选料上乘又烧得好,虾肉劲弹牙👍🏻另外推介仲有打卡王 - 巨型全条茄子,烧得啱啱好,十分滑嫰惹味😚肉类就鸡软骨同鸡肾最深刻,调味刚刚好而保留到独特口感😘🔸另外仲试咗佢个鸡粥,一入口即刻惊喜咗😋因为佢做咗个微辣调味,令到成个粥嘅味道升华咗好多,而且鸡件份量够多,$38绝对系CP值之选😎🔸整体而言,呢间串烧店性价比真心高,而且服务又好,系今年我最钟
蒜蓉粉丝扇贝x2
蒜蓉烧茄子
台湾蒜香肠x2
王老吉/可乐/七喜x2
🫕美味鸡粥 $38
🔸整体而言,呢间串烧店性价比真心高,而且服务又好,系今年我最钟意嘅中式串烧店🤓