小编最近比较忙所以都比较少update😹 今次同朋友嚟到一间好特别嘅日本菜餐厅,即刻同大家分享吓先~ 餐厅装修唔似传统嘅日式餐厅,比较似Cafe,座位系一个个卡位,坐落宽敞舒服!🌟 鹿儿岛黑毛和牛 厨师发办 ($688)入到嚟即刻比隔篱枱嘅和牛吸引住😂 所以即刻叫咗个黑毛和牛厨师发办!厨师发办包括两道前菜、一道沙律、六串串烧、一道和牛两道和食、主食及味噌汁。🌟 前菜前菜方面有红酒荞头同埋萤光鱿鱼刺身,份量唔多 作为开胃菜一流。🌟 沙律沙律份量都几多!薯蓉配上酱汁生菜同埋飞鱼子👍🏻🌟 串烧🔸 五花腩韭菜花虾卷五花腩好香,一个系配韭菜一个系配花虾。花虾食落弹牙,韭菜则有另一种清新嘅感觉~🔸 蕃茄安格斯牛肉安格斯牛肉入面包住咗个蕃茄仔,食落几特别,亦都好入味😋🔸 麦乐鸡 呢个麦乐鸡唔系M记嘅麦乐鸡!而系以鸡中翼包住墨鱼滑🤤 咬落啖啖肉,以鸡肉嘅嫩滑配搭上墨鱼滑嘅弹牙,口感十足👍🏻🔸 鸡肉棒棒日式鸡肉棒棒有啲似系大嘅鸡肉串烧,外层烤得酥脆,内里多汁,鸡肉口感香嫩,搭配独特的日式酱汁同兰王蛋,一个字:Jeng🤤🔸 鸡肉、茄子鸡肉串烧和茄子串烧各具特色。鸡肉烤得香口,外面有少少脆,茄子鲜甜软绵。口

🌟 鹿儿岛黑毛和牛 厨师发办 ($688)

🌟 前菜

🌟 沙律
沙律份量都几多!薯蓉配上酱汁生菜同埋飞鱼子👍🏻

🌟 串烧
🔸 五花腩韭菜花虾卷

🔸 蕃茄安格斯牛肉
安格斯牛肉入面包住咗个蕃茄仔,食落几特别,亦都好入味😋

🔸 麦乐鸡

🔸 鸡肉棒棒

🔸 鸡肉、茄子
鸡肉串烧和茄子串烧各具特色。鸡肉烤得香口,外面有少少脆,茄子鲜甜软绵。口感层次丰富,结合烤焦的外皮和柔软的内在!

🌟 和牛
和牛肉质鲜嫩多汁,油脂分布平均。搭配炸蒜、洋葱、葱和芥辣调味,口感更加丰富浓郁,肉香与调味完美平衡,让人爱不释手,食到停唔到!

🌟 和食

🌟 主食及味噌汁
🔸 明太子烧饭团 茶渍汤
明太子烧饭团搭配香气四溢的明太子酱,口感结合软糯的饭团和咸香的明太子,美味迷人。茶渍汤清爽宜人,与烧饭团相辅相成,带来满满的日式风味享受。

🌟 芝士酒盗 ($68)
另外我哋都单嗌咗个小食~芝士酒盗系以高浓度盐腌渍鲔鱼、鲑鱼、鲷鱼、秋刀鱼等内脏制成。叫酒盗嘅原因系其下酒的程度让人觉得喝到以为酒被偷走了🤣,搭配芝士🧀味道恰到好处👍🏻👍🏻😋

🌟 生啤、白桃梳打 ($88、$42)