2020-08-01 416 浏览
行喺胜利道被一间外貌全白+全玻璃嘅Cafe吸引,再望一望个名「Five to One」好特别。Five One 都系充满画面嘅数字,而疫情下嘅限聚,五个人总有一个被限了🙈(限坐4人/2人)Cafe内位置不多,所以今次就算得1个人都要留电话等位。店内店外都有好好嘅打卡位,设计简单但好钟意哩种空间感👍🏻 叹杯咖啡都系想有「我」的个人空间,认同吗?哩日落雨,个人钟意望住雨水安静睇下书,如果你唔想系户外可以等室内有位转入去。今次叫左杯 Dirty $45 及 伯爵茶奶冻 $28。哩杯 Dirty 我拣左Nutty,浓香之余,温度好好。奶冻就好清淡嘅伯爵茶味,少少蜜糖伴面,入口一阵茶味就令口腔淡淡清香,有点意料之外👍🏻

Dirty

哩杯 Dirty 我拣左Nutty,浓香之余,温度好好。
Dirty