食汉堡最怕要擘到个口大一大,比人见到好尴尬架嘛😳,好彩小店只有八个位,每个都系高櫈面墙bar 枱,啱晒一个人黎,大口大口咁叹Burger☺️。🌖烤猪颈肉汉堡 $63汉堡一向都系牛肉当道,猪肉做嘅比较少见,猪颈肉放入汉堡🍔呢个组合更系少之又少!猪颈肉弹牙,但同时因为呈薄片关系又好柔软,味道同日式牛肉丼相似但较浓味,与最常见嘅泰式猪颈肉大相迳庭,唔会感觉有啖油系口入面;配搭生菜🥬、菠萝片🍍一同进食,感觉更见清爽。酱汁较稀,进食时从汉堡中流出,好彩餐厅有提供胶手套,咁就唔会食到成手都系汁水,不过依然会滴到薯条同枱面,如果汉堡入住系个纸袋仔度会更好。🌗跟餐配薯条🍟/番薯条、饮品 +$25拣左番薯条🍠同清热柠檬饮,番薯条份量合理,炸得几好唔油腻,有淡淡番薯嘅甜味,但系配茄汁真心唔多夹,希望店家考虑转配梅子粉🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️;清热饮系入货嘅都无乜好comment,不过同汉堡番薯条实在唔多夹🙈,健康嘅野都系留返听日先谂啦🤪。

🌖烤猪颈肉汉堡 $63

番薯条