当日同朋友行完山后就直接落左去呢间咖哩店,位置处于比较偏少少嘅地方,平日午餐时段都只系营运至3点,我哋啱啱好赶上佢关门嘅时间。呢间餐厅系日系家庭式咁经营,店内装修以木系为主,连同灯光嘅衬托感觉非常温馨。———————————————🌟猪软骨定食 $69当日系另一位朋友点咗呢个菜色,成个猪软骨净系卖相都非常吸引,咬落去口感非常软腍,仲有满满嘅骨胶原感觉。本身味道亦都十分入味,再配以本身嘅咖哩汁一齐食,非常出色。.🌟汁涮肥牛咖哩汤乌冬配糖心蛋 $88乌冬本身嘅烟韧嚼感啱啱好,肥牛本身就并无特别,汤底嘅日式咖哩就偏甜,唔算太浓。但有一个好值得欣赏嘅位系份量其实好足,仲有大量野菜例如南瓜、红椒、西兰花等等,食得健康之余亦令到成个菜色卖相更色彩缤纷。.🔶整体评价🔶咖哩本身味道唔算话好出色,都系日式偏甜,香口但唔会话好重口味。大部份菜色都会加入大量野菜,如果您本身都祟尚健康主义又想食咖哩嘅话,不妨可以试下呢间日式小店。.🔸味道:7/10🔸环境:7/10🔸服务:7/10🔸打卡指数:5/10———————————————🍽️Camper's 坐忘📍鲗鱼涌滨海街13号中兴大厦地下G/F, Chung Hi
🌟猪软骨定食 $69
🔸服务:7/10
🔸打卡指数:5/10
🍽️Camper's 坐忘
📍鲗鱼涌滨海街13号中兴大厦地下
G/F, Chung Hing Mansion, 13 Pan Hoi Street, Quarry Bay
👉🏻#hkchiller美食地图_鲗鱼涌
👉🏻#hkchiller午餐推介