2024-08-12
【元朗人气Croffle🔥 惊喜级美味🤤 咸甜交杂‼️ 香脆可口‼️ 】推荐程度:●●●●●抵食程度:●●●●○——— 今次跟住我朋友去到元朗觅食🤤 估佢唔到环境好舒服、 好打卡able,亦好啱同闺蜜嚟边聊边食💖 食物款式算多,尤其系招牌Croffle✨ 咸食/甜食都有几款选择,可以当主食亦可以饭后甜品👍🏻 水准方面都好有惊喜‼️ 系个人会回访之选🔥🌟〈推介〉挪威咸香焦糖芝士牛角窝夫|$88之前喺其他cafe都食过同款croffle,个只咸甜交杂嘅味觉冲击可以话expected地好👌🏻 惊喜位在于croffle真系非常非常香脆可口💥 而细嚼会食到层层酥感同牛油氛香✨ 作为一个基底都唔会hea/平平无奇👍🏻 卖相同味道都有惊喜‼️ 芝士嘅口感浓稠、偏浆口,少少似芝士夹心饼个种咁thick嘅质感🤤 芝味浓厚,咸香味齿𣍰留香,喺口腔挥之不去,绝对满足到芝士控🧀 配埋焦糖食同样有咸甜嘅对比冲击,好滋味✨但整体比较厚重同带少少腻感,建议share食🍴🌟〈推介〉枫糖烟肉太阳蛋牛角窝夫|$78 2款牛角窝夫base都大同小异,所以都唔再一次说明特别之处👅 烟肉同样出色地脆口💥 薄脆嘅口感令整体唔会过腻,反而
推荐程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○
———
2款牛角窝夫base都大同小异,所以都唔再一次说明特别之处👅 烟肉同样出色地脆口💥 薄脆嘅口感令整体唔会过腻,反而咸香惹味🤤 香甜嘅枫糖同流心嘅太阳蛋增添湿润感💧令整体香脆而唔干身👍🏻
+$5转咗做Oatmilk,奶泡都算丰盈,入口细滑👍🏻 啡底偏向fruity,带好香嘅果酸性✨ 适合怕苦涩嘅朋友仔☕️