2023-07-03
【元朗区】【煮八】个人喺天水围最入𠮶堆,湿地公园𠮶头,想揾吓嘢食点知真系不得要领。食得吓人嘅都已经食过,剩返𠮶啲一系大集团,一系就甩皮甩骨,搅到我一时都冇晒办法。冇晒办法之下就走返去乐湖站𠮶边啦,起码有新北江照住嘛。不过喺新北江都有选择困难,倘若系好食或者想食𠮶啲,多数都冇位。我就一路行一路行咁,行到几乎尽头就见到呢间喺角落头嘅餐厅。好彩侧边都有人补到话收九点半,咁就食啦,叫个 $64 嘅招牌鸡「花雕醉香鸡」配「肉燥饭」同「田园时菜」,加 $3 要「冻柠茶」走甜,味道都可以,性价比几高。个鸡普通啲,但系肉燥饭同个菜都弥补到不足,唔错。之后再叫碗 $45 嘅小食「浓汤水饺」,有八只,系包白菜猪肉,几有屋企 feel,又够大只,系食得饱我嘅。埋单 $112,价钱差不多。只系当日唔知可能有几台熟客喺度定点,所以搅到啲侍应好嘈同唔知自己做紧乜,要改善吓。。。(地址:天水围天湖路1号嘉湖新北江商场1楼B11号舖)
(地址:天水围天湖路1号嘉湖新北江商场1楼B11号舖)