2022-07-18
位于K11对面,一个个日式灯笼够哂抢眼,点都吸引到我入去试下味,呢间店简直岩哂d大胃王去食,面底可以叫大盛300g、特大400g盛,仲有好夸张既富士山盛800g,全程都留意有无人真系会叫咁大碗...仲可以追加明太子香松饭,可以将剩余既浓汤拌匀成杂炊,呢个有d吸引,但系我食并盛200g都已经好饱,想试记住唔好叫其他小食。▫️天使赤海老樱花虾沾面期间限定之选,选用左特制既樱花虾面,一条条粉红色既面条,真系有虾味架,配合埋樱花虾浓汤,仲提升到面既味道,有别于一般拉面。▫️咖喱鱼介沾面 唔知大家有无听过「猪骨退场,鱼介上位」,所谓鱼介,就是各式的干鱼,通常会加入昆布、木鱼、沙甸鱼、樱花虾等,至于厨师用咩材料来做鱼介就一定系商业秘密啦,但呢个厨师大胆加入咁浓味既咖喱,系有d料。▫️辛口沙拉烧饺子坚辣,唔食得辣真系唔岩,玩大左,佢既辣系咬开饺子之后不断系口腔入面渗出来,证明饺子够哂juicy。
▫️天使赤海老樱花虾沾面
▫️咖喱鱼介沾面