朋友生日想揾间质素唔错嘅西餐厅庆祝,Scarlett 一向都系信心保证👍🏻所以今次都打安全牌,拣返位于尖沙咀内街嘅Scarlett Cafe & Wine Bar😗🦪 Oysters from Brittany, No.3 (6 pieces) $198嚟至法国西北部布列塔尼嘅生蚝🦪唔算大只,但胜在肉质鲜嫩,海水味唔重,易入口😊除左柠檬汁外,仲有佢地特别调配嘅wine dipping,几能够带出蚝嘅鲜味👍🏻🦪 Burgundy Snails (9 pieces) $128法式田螺伴上西芹、牛油同蒜蓉焗制,好邪恶😗胜在调味唔错,一口有法式田螺、牛油蒜蓉、小蕃茄同toast,几重口感同味道,作为snacks都几丰富😊🦪 Wagyu Beef Rib Eye (300g) $258我最钟意嘅一味❤️每次食都保持到水准👍🏻叫左Medium rare,但今日肉质较瘦,所以油脂相对少🤏🏻不过整体都算唔错🙂🦪Seafood Paella Risotto $248相对头先3道菜比较失望嘅一道🥲以seafood paella嚟讲海鲜味唔够浓,而且海鲜唔算好新鲜🥺Risotto收汁都做得唔太好,所以唔太推介

Burgundy Snails (9 pieces)

Wagyu Beef Rib Eye (300g)

Seafood Paella Risotto

🦪Seafood Paella Risotto $248
相对头先3道菜比较失望嘅一道🥲以seafood paella嚟讲海鲜味唔够浓,而且海鲜唔算好新鲜🥺Risotto收汁都做得唔太好,所以唔太推介😕

La Fonchant

🦪La Fonchant $98
甜品可以话系呢间餐厅必点嘅category 🥶个心太软拿捏得好好,做到流心嘅感觉之余味道都啱啱好,唔太甜同漏👍🏻

Apple Crumble

🦪Apple Crumble $98
Apple Crumble系我再encore嘅甜品❤️有肉桂苹果再配上好似曲奇嘅脆脆🍎成个配搭系完美😍重点系唔漏,十分推介💯

整体环境气氛唔错,而且服务都好好😊生日庆祝更有birthday service,所以都推介大家嚟食😗
Burgundy Snails (9 pieces)
Wagyu Beef Rib Eye (300g)
La Fonchant
Apple Crumble