2023-01-06
谭仔又出新野 所以我放左学又嚟食啦🤣🤣其实见到幅相都犹豫左一阵叫唔叫好🤔因为惊好大浸黑蒜味🧄🧄但系为左帮大家试下伏唔伏😏就叫左啦🤫鸡肉鲜淮山黑蒜清鸡汤米线(十小辣)💰$𝟒𝟒($𝟒𝟑+$𝟏加辣)最多可加配两款配料 辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶由黑蒜同鸡熬制嘅汤底甘甜得嚟黑蒜味又唔会过重🤤饮落好暖胃 绝对系养生之选♨️我自己就加左十小辣 我觉得系好明智嘅选择🤣因为如果唔加辣应该会寡左少少🤔太辣又会盖过晒汤底嘅味🌶所以十小辣应该系啱啱好🫶🏻本身呢个米线有鸡肉、鲜淮山、腐皮、韭菜同黑蒜 仲有虫草花添阿🤤所以我就无加其他配料 但如果加腩肉应该都几好食🤣鸡肉唔系平时谭仔个种鸡肉片 而系鸡件🐥食落好有鸡味又够滑 应该系鸡腿肉😋而鲜淮山咬落去系爽的!我平时食开个啲系粉嘅 所以有啲惊讶🤣 但爽嘅又几好食㖞 不过淮山味就唔算好重~但食食下发现有半旧唔知点解黑黑色好似㶶左咁…😹🌟整体而言:今次呢个鸡肉鲜淮山黑蒜清鸡汤米线我觉得比之前出𠮶个木瓜鱼汤米线更出色💫唔抗拒蒜味嘅朋友可以一试😚👍🏻味道😋:𝟒/𝟓 环境🌄:𝟒/𝟓服务🙆🏻♀️:𝟓/𝟓性价比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)回头率🔙🥳:𝟒/𝟓• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮
其实见到幅相都犹豫左一阵叫唔叫好🤔
因为惊好大浸黑蒜味🧄🧄
但系为左帮大家试下伏唔伏😏就叫左啦🤫
鸡肉鲜淮山黑蒜清鸡汤米线(十小辣)
💰$𝟒𝟒($𝟒𝟑+$𝟏加辣)
最多可加配两款配料 辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶
由黑蒜同鸡熬制嘅汤底甘甜得嚟黑蒜味又唔会过重🤤
饮落好暖胃 绝对系养生之选♨️
我自己就加左十小辣 我觉得系好明智嘅选择🤣
因为如果唔加辣应该会寡左少少🤔
太辣又会盖过晒汤底嘅味🌶
所以十小辣应该系啱啱好🫶🏻
本身呢个米线有鸡肉、鲜淮山、腐皮、韭菜同黑蒜
仲有虫草花添阿🤤
所以我就无加其他配料 但如果加腩肉应该都几好食🤣
鸡肉唔系平时谭仔个种鸡肉片 而系鸡件🐥
食落好有鸡味又够滑 应该系鸡腿肉😋
而鲜淮山咬落去系爽的!
我平时食开个啲系粉嘅 所以有啲惊讶🤣
但爽嘅又几好食㖞 不过淮山味就唔算好重~
但食食下发现有半旧唔知点解黑黑色好似㶶左咁…😹
🌟整体而言:
今次呢个鸡肉鲜淮山黑蒜清鸡汤米线我觉得比
之前出𠮶个木瓜鱼汤米线更出色💫
唔抗拒蒜味嘅朋友可以一试😚👍🏻
味道😋:𝟒/𝟓
环境🌄:𝟒/𝟓
服务🙆🏻♀️:𝟓/𝟓
性价比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)
回头率🔙🥳:𝟒/𝟓
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎后𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情报💥|真实食评🫦
💰|寻觅𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜欢我嘅分享✨
➜ 记得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔会错过我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去试✨
➜记得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齐睇👩🏻🤝👩🏼