最近又再次黎到愉景新城食Antoshimo,午市套餐都几抵食,$69起就有一份主食 + 配饭/乌冬 + 野饮 + 冬甩😋 入座之后用QR code落单,都几方便👍🏻因为甜品系灵魂所在,其他食物就简单讲一讲🙆🏻‍♀️◦ 蜜糖芥末锅煮豚肉配三色蒸饭 $69豚肉煮得几入味,切得几薄,加埋蜜糖芥末都几好食😋 里面仲有椰菜,都煮得几入味,酱汁系偏甜既;蒸饭就普通,饭都蒸得唔错,但系D配菜例如南瓜就麻麻地,口感怪怪地,唔够熟😢◦ 柚子脆鸡配寿喜烧汤乌冬 $79柚子味唔重,洋葱亦比较生,冇咩味。炸鸡份量中等,食得出唔厚粉,但都比较干身;乌冬煮得唔错,汤底普通🙆🏻‍♀️◦ 冲绳海盐焦糖冬甩雪糕高质!!!呢个冲绳冬甩🍩同一般冬甩唔同,佢入面唔系平时个种面粉感觉,似麻糬个种,加上佢系新鲜炸起,所以咬落去系外表脆脆地,再带点烟韧,伴住海盐焦糖酱咁食真系好夹😋😋😋 云呢拿雪糕都几大一球,味道都唔错,再加埋放系碟边既紫薯蓉,冷热交融系绝配呀🤩!呢份平时就咁嗌都要$39,而家系跟餐送!抵食!😍😍😍◦ 黑糖柠檬茶 (+$3)用黑糖加落柠檬茶都比较少见,不过黑糖味同一般糖浆比我觉得都系平时个D夹少少;黑糖份量可以系自己加

因为甜品系灵魂所在,其他食物就简单讲一讲🙆🏻‍♀️

◦ 蜜糖芥末锅煮豚肉配三色蒸饭 $69

◦ 柚子脆鸡配寿喜烧汤乌冬 $79

◦ 冲绳海盐焦糖冬甩雪糕

◦ 黑糖柠檬茶 (+$3)
用黑糖加落柠檬茶都比较少见,不过黑糖味同一般糖浆比我觉得都系平时个D夹少少;黑糖份量可以系自己加,方便大家自由控制甜度👍🏻

总括而言佢既冬甩系最值得食既菜式,同时佢哋都有做冬甩🍩外卖,而且味道有劲多种,有兴趣既朋友不妨试试😋

📍Antoshimo Cafe & Bakery
荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1066号舖 (到访分店)
钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼182号舖
新蒲岗太子道东638号Mikiki 地下G05B号舖