平时听重庆大厦就听得多,但真系未入过去😂最近成日想发掘D新地方,就决定同朋友入去揾野食~今次就试左一间印度菜😛◦ Tandoori Platter ($158)呢份其实系一份混合肉拼盘,包括鱼、串烧鸡柳(chicken tikka)、印度烤鸡(tandoori chicken)、腌制肉串(marinating seekhn kebab),当中我同朋友一致认为最好食就系只鸡脾,烤得几香口😆◦ Butter Chicken ($98)/Garlic Naan ($28)每次食印度菜我都会叫butter chicken 配埋热辣辣既烤饼食😙酱汁都几creamy而且唔会太辣,用呢个butter chicken既酱汁同埋鸡去配烤饼食真系唔错😋◦ Kingfisher啤酒🍺 / 鲜榨橙汁 ($35) 呢款印度啤酒我都系第一次饮,麦味味道比较明显,估唔到都几易入口;橙汁就正正常常~餐牌有齐中英文,点菜个阵都方便~整体菜式味道唔会好重香料味,比较容易入口;呢到既店员都几nice,有兴趣就朋友可以考虑考虑😁📍 华达印度餐厅| @swagathkg尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦1楼103-104室

◦ Tandoori Platter ($158)

Butter  chicken
Garlic Naan

◦ Kingfisher啤酒🍺 / 鲜榨橙汁 ($35)

餐牌有齐中英文,点菜个阵都方便~

📍 华达印度餐厅| @swagathkg
尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦1楼103-104室