今日介绍嘅呢一间餐厅位于北角渣华道附近,主打正宗湘菜私房菜。餐厅提供多种唔同类型嘅小炒,同时亦提供湖南特色小食。🌟湘味小龙虾 蒜蓉$198小龙虾算是湖南特色小食之一,配有特殊嘅佐料腌制。小龙虾嘅大细就好似平时鲜虾一样,虾味浓郁,而且肉质饱满,不过拆壳嘅时候就需要少少技巧。🌟纸包烤鱼 (桂鱼) $258原本我哋想选择黑鲈鱼,不过当日店舖已经卖晒。鲑鱼其实食落都唔会话太多骨,烤鱼外皮烤得香脆。纸包烤鱼会一路以细火热住,咁就唔会怕底部㶶晒或者食得太慢冻哂。🌟湘味酸菜鱼 (黑鱼片) $228店员推荐我哋选择黑鱼片,酸菜鱼上菜嘅时候大大锅,鱼肉肉质嫩滑,而且无太多骨,辣都可以自由选择。汤底入面嘅酸菜令到味道更加开胃,入面嘅薯粉烟靭入味。📌伟爵爷私房菜 (北角)北角北角道17号地舖🚇港铁北角站 A1 出口, 步行约6分钟📍#北角

🌟湘味小龙虾 蒜蓉$198

🌟纸包烤鱼 (桂鱼) $258

🌟湘味酸菜鱼 (黑鱼片) $228

📌伟爵爷私房菜 (北角)
北角北角道17号地舖
🚇港铁北角站 A1 出口, 步行约6分钟