依间位于北角嘅平民面包店,我相信好多人都系IG上面见过,而我已经不至一次一打开IG就见到呢一间嘅芋泥麻糬挞,咁啱经开北角就专登行去睇吓系唔系真系咁受欢迎因为店入面实在太多人,所以就冇影相,不过佢嘅款式真系好多,除咗常见嘅布甸包和麻糬挞之外,仲有各式各样嘅面包,简直拣到花多眼乱岩烧蜂蜜蛋糕 $25 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟表面有一层蜂蜜芝士,食落会有少少芝士嘅咸香味,不过我就觉得可以再浓味少少🤏🏻依家有少少淡,都算松软,而且有轻微嘅回弹力,但系$25一个就有点小贵,虽然佢看似好大嚿,但食落就唔算好饱肚,感觉中规中矩芋泥麻糬布丁挞 $18 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟我相信好多人都系因为佢先会嚟买面包,不得不说,佢嘅份量真系好大!唔好睇佢细细个咁,因为佢比一般蛋挞要高身(接近山崎面包那个蛋挞杯嘅高度)再加上有芋泥同麻糬都几饱肚同滞,如果唔系大食的话,同人分享一个会比较好佢嘅皮系曲奇皮,所以食落一定冇酥皮咁松化,而且佢咁大一个,蛋浆嘅比例都多,所以皮吸收左好多嘅水份,食落冇咁脆,不过蛋香味都好出,而且芋泥跟麻糬嘅味道都好配,仲要唔系得少少就算,基本上芋泥跟麻糬都有五分二左右嘅比例以上均是我个人观感,每个

岩烧蜂蜜蛋糕

岩烧蜂蜜蛋糕 $25 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟

芋泥麻糬布丁挞

芋泥麻糬布丁挞 $18 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟

以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。
外卖自取
芋泥麻糬布丁挞