📍Disneyland 🏰上年买咗$799入园两次,点知撞正第五波,第二次都未去就闩咗了。5月去咗一次,然后小编生日再去玩+ staycation 🥳。今次先知原来迷离大宅隔离有间餐厅——冒险家半自助餐,再加上听完店员系门口介绍,就决定walk-in 一试!餐厅是先付款后入座形式,提供4款主菜和1款儿童餐选择。大家安坐后便会派发手带,然后可以自由享用自助餐区供应头盘、沙律、甜品及饮品(特别推介大家要试芒果乳酪🥭😍,不过小心饮完可能要揾厕所🚽,无得玩游戏住🤣)🍽主菜:🐔牛油鸡配印度香饭🐮日式照烧汁牛肉配南瓜薯蓉及炒杂菜🐟 香煎精选海鱼配烧薯、炒杂菜及柠檬牛油汁点餐时,店员提醒我们印度香饭会有少少辣⁉️牛肉会有少少䶢⁉️鱼会有少少骨⁉️。当时感觉非常搞笑,咩都少少🤏😂。我个人认为味道都ok,印度香饭真系好少辣🤏、牛肉配烧汁唔会䶢、鱼就真系要自己小心有骨🤏。不过三碟主菜份量偏少,尤其男士应该会唔饱🤣,可以疯狂拎沙律、甜品食(相比起不同款式的小蛋糕,我更钟意食面包布甸🍞🍮😍)~———————————总结:去Disneyland 志在玩游戏!当然都可能有人觉得应该要快快食饭,珍惜玩游戏既时间!天气太热
📍Disneyland 🏰

🍽主菜:
🐔牛油鸡配印度香饭
🐮日式照烧汁牛肉配南瓜薯蓉及炒杂菜
🐟 香煎精选海鱼配烧薯、炒杂菜及柠檬牛油汁

———————————
总结:去Disneyland 志在玩游戏!当然都可能有人觉得应该要快快食饭,珍惜玩游戏既时间!天气太热玩到攰既时候,可以入嚟舒舒服服食吓野,抖一阵再出去玩,我觉得唔错呢🤣。